Fitball izmantošana dažādu sporta nodarbību laikā

Fitball – tā ir liela piepūšama bumba, kura tiek izmantota dažādu fitnesa un rehabilitācijai paredzētu vingrojumu veikšanai. Tā palīdz uzlabot līdzsvaru, koordināciju, elastību un nostiprināt muskuļus. Fitball ir dažādi izmēri, parasti tās diametrs svārstā no 45 līdz 85 cm, kā arī tās tiek izvēlētas atkarībā no lietotāja auguma un fiziskās sagatavotības līmeņa. Vingrojumi ar bumbu var ietvert gan spēka treniņus, gan stiepšanās un relaksācijas vingrojumus.

Fitball var izmantot dažāda veida fizisko aktivitāšu veikšanai. Zemāk minēsim dažus tās izmantošanas veidus:

  • Fitball ir lieliski piemērota vingrojumiem vēdera, muguras un iegurņa muskuļu nostiprināšanai. Vingrojumu piemēri: planka, vēderprese, guļot uz fitball, ķermeņa augšdaļas griešanapa labi un pa kreisi.
  • Bumbas izmantošana palīdz aktivizēt muskuļus, kas paredzēti līdzsvara saglabāšanai, tādējādi veicinot koordinācijas un stabilitātes attīstību.
  • Bumbu var izmantot dažādu muskuļu grupu iztaisnošanai un stiepšanai pēc fiziskām aktivitātēm. Piemēram, muguras, kāju vai roku stiepšana.

Fitball ir lieliski piemērota vingrošanai mājas apstākļos, jo tā ir kompakta, pieejama par pieņemamu cenu, kā arī tai nav nepieciešams daudz vietas. Lai nodrošinātu maksimālu nodarbību efektivitāti un drošību, svarīgi izvēlēties pareizu bumbas izmēru, ņemot vērā Jūsu augumu un fiziskās sagatavotības līmeni.

Grupu nodarbības ar bumbas palīdzību

Grupu nodarbības, izmantojot bumbu, piedāvā daudzveidīgus un efektīvus vingrojumus, kas paredzēti tam, lai nostiprinātu muskuļus, uzlabotu koordināciju un līdzsvaru, kā arī, lai uzlabotu vispārējo fizisko stāvokli. Šim mērķim lieliski piemērots būs mind body. Tas ir vingrojumu komplekss, kura mērķis ir harmonizēt ķermeni un prātu. Šīs nodarbības palīdz uzlabot fizisko un garīgo veselību, attīsta lokanību, spēku, izturību un iekšējo līdzsvaru.

Mind body - tas ir viens no saudzējošākiem nodarbību veidiem, kas maigi iedarbojas uz ķermeni, vienlaikus veicinot tā nostiprināšanu. Nodarbības notiek uz paklājiņa, tomēr mūsdienu fitness paredz specializēta aprīkojuma izmantošanu, tādējādi padarot nodarbības pieejamākas un daudzveidīgākas. Viens no populārākajiem variantiem - tā ir bumba. Galvenā bumbas izmantošanas priekšrocība šāda veida nodarbību laikā ir spriedzes mazināšana muguras lejasdaļā un locītavās, kā arī vēdera muskuļu aktivizācija. Šīs palīgierīces forma ļauj veikt kustības ar pilnu amplitūdu un uzturēt muskuļus nepārtrauktā sasprindzinājumā.

Power ball - tas ir vingrojumu komplekss, kurā ietilpst aerobās tehnikas un spēka vingrinājumi visām muskuļu grupām, izmantojot fitball un hanteles. Šīs programmas mērķis ir attīstīt un uzturēt optimālu muskuļu tonusu, sasniegt muskuļu līdzsvaru, uzlabot ķermeņa kontroli, nostiprināt muskuļus un samazināt svaru.