Nodarbības baseinā

Nodarbības baseinā – tās ir nodarbības, kas ietver dažāda veida fiziskos vingrojumus un aktivitātes ūdenī. Tās paredzētas fiziskās formas uzlabošanai, izturības, spēka un lokanības attīstīšanai, kā arī rehabilitācijai un stresa mazināšanai. Peldēšana palīdz uzlabot kardiorespiratoro izturību, attīsta visas muskuļu grupas un veicina vispārējo fizisko sagatavotību. Dažādi peldēšanas stili strādā ar dažādiem muskuļiem. Ūdens aerobika – tās ir grupu nodarbības, kas ietver vingrošanu un dejošanu ūdenī mūzikas pavadībā. Šīs nodarbības uzlabo kardiorespiratoro izturību un nostiprina muskuļus. Ūdens aerobika galvenokārt koncentrējas uz vingrojumiem, kas paredzēti lokanības, spēka un koordinācijas uzlabošanai. Bieži tā tiek izmantota rehabilitācijai pēc traumām. Lai atveseļotos pēc traumām vai operācijas, izveidots īpašs rehabilitācijas vingrojumu komplekss. Tie nostiprina novājinātos muskuļus un uzlabo locītavu kustīgumu ar nelielas slodzes palīdzību. Grupu nodarbības baseinā ir piemērotas jebkura sagatavotības līmeņa cilvēkiem, kā arī tās var pielāgot dažādiem mērķiem un vajadzībām.

Nodarbību priekšrocības

  • Peldēšana – tas ir lielisks kardio treniņš, kas palīdz nostiprināt sirdi, uzlabot izturību un sadedzināt kalorijas.
  • Ūdens nodrošina pretestību, kas palīdz stiprināt visa ķermeņa muskuļus, jo īpaši tad, ja Jūs veicat īpašus vingrojumus vai intervālu treniņus.
  • Peldēšana un vingrošana ūdenī mazina locītavu noslodzi. Šāda veida vingrošana ir piemērota cilvēkiem ar locītavu problēmām vai tiem, kas atgūstas no traumām.
  • Ūdens palīdz uzlabot lokanību, jo Jūs varat veikt vingrojumus izstieptā stāvoklī, neriskējot gūt traumas.
  • Peldēšana mazina spriedzi un stresu un veicina relaksāciju, pateicoties ūdens iedarbībai un ritmiskām kustībām.
  • Baseinā var nodarboties ne tikai ar peldēšanu, bet arī ar ūdens aerobiku un vingrošanu, kuras laikā tiek izmantotas fitnesa iekārtas, kā arī var veikt citus aktīvus vingrojumus.
  • Šai procedūrai nepieciešama roku un kāju kustību koordinācija, kā arī elpošanas kontrole, kas palīdz uzlabot rupjo motoriku.

Ja jums ir konkrēti mērķi vai veselības problēmas, tad nodarbības baseinā var pielāgot Jūsu vajadzībām. Ar nepacietību gaidīsim Jūs uz nodarbībām, plašāku informāciju par nodarbībām Jūs varat atrast šeit!